Nyári sminktrendek 2016

2B sminktrendek

Természet, egy kis 90-es évek, modern és nude színek, erős vonalak és persze némi csillogás. Mindez egyaránt jellemzi az idei nyári sminkeket. Újabban a natúr szépséget idealizáljuk és a sminkek is ezt tükrözik, csak egy kicsit eltúlzott, nagyított formában. A széles szemöldök, természetes, érintetlen szépséget, a highlighterekkel csillogóvá varázsolt arc, pedig üde hatást kelt. Az előzőekhez hasonlóan a natúr érzékiséget erősíthetjük a teltebb ajkakat adó matt rúzsokkal és a testszínű szájfényekkel is.

2B HIGHLIGHTER GOLD 02, FÉNYPÚDER ARANY

2B HIGHLIGHTER GOLD 02

A másik trendvonal, ami nyáron most láthatóan inkább előtérbe került, az a színek használata. A színes szemhéjtusok és szemceruzák elképesztő variációkat kínálnak, amik most meg is valósulnak arcunkon. Egyre többen keresik és használják a színes szemfestékeket és szemceruzákat. Egy pasztell zöld vonal a nude, világosbarnára festett szemhéjon már nem csak a kifutó modellek kiváltsága. A natúr, földszínű alapsminkeket elképesztően feldobja, ha színes kiegészítő sminktermékekkel kombináljuk. Ott alkalmazzuk a színeket, ahol eddig feketével dolgoztunk. Például, próbáljunk ki egy bordó szempillaspirált, vagy egy aranyszínű, csillogó szemhéjtust. Ha kezdetben túlzásnak érezzük a színek kavalkádját, akkor próbaként használjunk zöld vagy lila szemceruzát a szemünk vízvonalára. A teljes szemhéjra is nyugodtan mehetnek a menta vagy a levendula pasztell árnyalatai. Az erős vonalakat dolgozzuk el és alkalmazzuk a kevesebb több szabályt.

Szemhéjfestő ceruza pasztel

2B PASZTELL SZEMCERUZÁK

2b szemhéjpúder mokka

2B SZEMHÉJPÚDER MOKKA

Igazán drámai hatást kelt idén a fehér szemceruza. Az újdonságot az adja, hogy most nem a vízvonalra, hanem a szemhéjra kerül, mégpedig a külső szemzugba. Felvihető akár magában vagy a már meglévő tusvonal alá. Nagyon frissíti a tekintetet és valódi divatos, nyári szem sminket készíthetünk vele. Aki egyáltalán nem vágyik a színekre, klasszikus, elegáns stílust keres, az válassza a fehéret.

2B szemceruza fehér

2B SZEMCERUZA FEHÉR

Az egyik legszebb természeti jelenségünk a naplemente is nagy hatást gyakorolt az idei sminkekre. Meglepő módon nem az arcot célozva meg, hanem a szemet. A varázslatos és romantikus naplementéket idézik a barna alapú, azonban narancsos, pirosas, rozsda árnyalatokban gazdag szemhéjpúderek, amelyeket sokan még egy kis arany vagy rozéarany por pigmenttel is kiegészítenek.

2b szemhéjpúder terracotta

2B SZEMHÉJPÚDER TERRACOTTA

A szempillák idén is hangsúlyosak. Őket nem lehet elhanyagolni. Azonban most egész nyugodtan festhetjük őket színesre is. Az aranytól kezdve a pasztell kék árnyalatokig mindent felkenhetünk, a lényeg, hogy pilláink hosszúak és hangsúlyosak legyenek.

2B SZEMPILLASPIRÁL SZINES

2B SZEMPILLASPIRÁL MEGA COLORS

A körmökre most minden igaz. Elsősorban a matt finish, a nude tört fehér, testszínek, világos barna, mályva és rózsa árnyalatok, az arany, ezüst és a körömdíszek, illetve ezek kombinációi hódítanak. Idén nyáron a piros háttérbe szorult, önmagában már nem, de például egy tengerész stílus mellett egy-egy körmön helyet kaphat. Egyedi színkombinációk, mandulaforma, csillogó díszek, körömábrák és az extrém megoldások terjedtek el az idei körömdivat terén.

2b körömlakk metál, copper

2B KÖRÖMLAKK ARANY

2b körömlakk creamy nude

2B KÖRÖMLAKK CREAMY NUDE

2b nude körömlakk love taupe

2B KÖRÖMLAKK TAUPE

Ahogy haladunk előre az idővel a lehetőségek folyamatosan bővülnek. Egyre többféle stílus és szerencsére termék között válogathatunk. Ezt a sokféleséget pedig összefogja a nőiesség kifejezésének vágya és maga a valódi nővé válás. Aki szeretné erősíteni önmagában a nőiességét és kibontakoztatná, szépségét ezt most megteheti. Amikor sok út közül választhatunk és mind hasonló irányba tart, akkor az segít bennünket a választásban, ha saját szemszögünkből tekintünk a végcélra. Sok az adott stílus, amiből kiemeljük azt az egyet, amelyikkel leginkább tudunk azonosulni, majd a saját egyéniségünkhöz alakítjuk. Ezt a végső változtatást már csak mi magunk tudjuk elvégezni, hiszen mindenki saját magának hozza a legjobb döntést.

Minden nőnek egy kicsit más áll jól és minden nő egy kicsit másképp érzi jól magát. Ezért olyan fontos, hogy mindenki olyan sminket készítsen, amit leginkább a magáénak érez. Így adja meg a smink nekünk, nőknek azt a magabiztosságot, amit várunk tőle, és amiért annyira szeretjük.