Nyári sminktrend

2b-makeup-nyari-sminktrendek

A 2014-es évben a téli divathoz alkalmazkodva nyáron is elsősorban a természetességé a főszerep. Leginkább a minimális smink dominál: egy kis alapozó, kevés pirosító, szempillaspirál. Mint minden szezonban, most is akad néhány színes és vagány újdonság, hiszen az esti buliba, vagy a fesztiválokra mindenki szívesebben tesz fel erősebb, feltűnőbb sminket.sminktrend 2014

A korábbi évekkel ellentétben a füstös, erősre sminkelt szemek helyett most inkább a száj kiemelésére kerül a hangsúly, sokszor egészen radikális minőségben: a rikító narancssárgától és a lazactól a fémesen csillogó piros rúzson át a burgundi vörösig mindennel tarolhatunk; a lényeg a matt hatás.

Utóbbi árnyalattal vigyázzunk, fontos, hogy a burgundi inkább a teltebb ajkakon mutat jobban, ugyanis a keskeny szájat optikailag vékonyítja. Az erős rúzsokhoz válasszunk visszafogott, természetesnek ható szemsminket, ezzel még inkább kiemeljük a szájat.

Az élénk színű rúzsok mellett továbbra is divatosnak számítanak a gyöngyházfényű, visszafogott rúzsok és szájfények, ehhez tökéletesen illik egy természetes színű szemfesték. A bronzos, metálos szemfestés továbbra is divatban marad.

neonzöld sminkek 2014Amennyiben egy visszafogott rúzs mellett döntünk, ahhoz a legjobb választás mégis a szemek neonszínekkel történő kiemelése. A tenger árnyalatainak használata különösen szép tekintetet eredményez, a tengerkék, türkiz, vagy neonzöld minden szemszínhez jól passzol. Ezen kívül az öltözködésből adódóan a pasztellszínek is nagy szerepet kapnak ezen a nyáron.

A vastag, tömött hatású szemöldök a természetesség jegyében továbbra is divatos. Ezen kívül továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a szempillák, amiket természetesre, de mégis nagyobbra próbáljunk sminkelni. Ami újdonságként jelenik meg, az az alsó pillasor festése és hangsúlyozása. Ezzel gyönyörű kontúrt adhatunk a szemnek, mind egy erősebb, mind pedig egy visszafogott szemsmink esetén.
2014 sminktrend
Tavaly debütált a sminkiparban az ún. highlighter, az arcfény, idén is trendinek számít. Ez a termék főként az arc kontúrozására, árnyékolására, kiemelésére szolgál. Ahhoz, hogy az ideálisnak számító ovális arcformát elérjük, a következő lesz a teendő: azt a területet, amit ki szeretnénk emelni, azt kivilágosítjuk highlighter-rel, amelyet pedig inkább háttérbe szorítanánk, arra sötét színt viszünk fel. Ez a termék rengetegféle változatban kapható: púder, krém, ceruza, stick, folyékony alap. A gyakorlati alkalmazás elsőre bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, ezért nem árt, ha az első használat előtt részletesen tájékozódunk a helyes felvitelről, az arányokról. Ideális esetben az arc kontúrozásával is természetes hatást érhetünk el, mindamellett, hogy tökéletesnek látszik az arcformánk.